36 de percheziţii la persoane bănuite de corupţie.

Poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, fac 36 de percheziţii la sediile unor instituţii publice, ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele a 16 persoane bănuite de fapte de corupţie.


Surse din anchetă susţin că în ultimele două săptămâni, din cele 738 de persoane care au ajuns în faţa comisiei de expertizare, 732 au dat mită. Preţurile variau între 100 şi 400 de lei pentru revizuirea anuală a dosarului şi între 200 şi 400 de euro pentru prima decizie de pensionare. 30% din fiecare sumă ar fi revenit asistentei, restul ar fi fost împărţită între cei cinci medici din comisie.
În total, în Bihor sunt 38 de mii de dosare de pensie de boală, la jumătate faţă de anul trecut, când erau 60 de mii.
Cele 16 persoane vizate de descinderi vor fi duse la Poliţie şi la Parchet pentru audieri, sub acuzaţia de dare şi luare de mită. „Concomitent cu efectuarea percheziţiilor vor fi puse în aplicare 50 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de dare de mită", au transmis reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Related

Stiri & Articole 5869051330459379627

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item