Chiftele de dovlecei si ciuperci

Ingrediente – Chiftele de dovlecei si ciuperci (16 bucati)

  • 400 g dovlecei rasi
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb demisec/50 ml apa
  • 1 catel usturoi
  • 200 g ricotta/urda de vaca
  • 4 linguri parmezan/cascaval ras
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pesmet/malai fin (pentru tavalit)

Mod de preparare – Chiftele de dovlecei si ciuperci

  • Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii dam pe razatoarea cu gauri medii (daca dovleceii sunt mari, ii taiem in doua, pe lungime, si eliminam samburii). Stergem ciupercile cu hartie absorbanta de bucatarie si le dam si pe ele prin razatoare.
  • Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam un catel de usturoi necuratat, dar zdrobit cu un cutit. Dupa cca 1 minut, eliminam catelul de usturoi si adaugam dovleceii si ciupercile.
  • Amestecam, pe foc mic, pana cand legumele se inmoaie putin (cca 3-4 minute), apoi adaugam vinul sau apa.
  • Calim legumele pana cand se evapora complet vinul, apoi stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Amestecam legumele reci cu 1 ou, parmezanul ras, ricotta bine scursa, sare si piper.
  • In cazul in care compozitia chiftelelor nu este suficient de bine legata, adaugam 2-3 linguri pesmet.
  • Cu mana usor umeda, formam chiftelele si le tavalim prin pesmet (eu am folosit un malai usor prajit, special pentru chiftele si snitele, dar puteti folosi un tip de malai simplu, dar foarte fin, sau pesmet).
  • Asezam chiftelele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu 1 lingura de ulei de masline.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute.
  • Daca vrem sa obtinem chiftele crocante, le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, functia ventilata, cu usa foarte putin intredeschisa, pentru cca 20 minute.

Related

Culinar 2216306970136406656

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item