Ciorba de ciuperci champignon

Ingrediente – Ciorba de ciuperci champignon

  • 700 ml apa/supa vegetala
  • 300 ml lapte
  • 400 g ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa amidon (cca 10 g)
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir subtire praz/1 salota
  • 6-7 cm tulpina telina Apio
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita rasa seminte fenicul
  • 4-5 linguri iaurt/smantana
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • otet de mere

Mod de preparare – Ciorba de ciuperci champignon

  • Stergem ciupercile cu un servet de bumbac usor umed (doar daca ciupercile sunt foarte murdare le spalam sub jet de apa, daca nu, le stergem foarte bine cu servetul) si apoi le taiem in felii subtiri. Curatam prazul si usturoiul si le taiem si pe ele in felii subtiri. Taiem telina apio in felii subtiri.
  • Incalzim uleiul de masline intr-o oala si adaugam prazul, telina, usturoiul si ciupercile. Le sotam 1 minut, apoi adaugam boiaua, patrunjel tocat din belsug, 2-3 linguri de apa si amestecam pana cand ciupercile se inmoaie.
  • Dizolvam amidonul in putin lapte si il amestecam cu apa si cu restul de lapte ramas. Adaugam acest amestec in oala si amestecam bine. Adaugam semintele de fenicul zdrobite inainte intr-un mojar (daca nu va place gustul feniculului, puteti sa sariti acest pas). Acoperim oala cu capac si fierbem ciorba cca 20 de minute.
  • Stingem focul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam ciorba sa se raceasca vreo 3-4 minute.
  • Separat, amestecam iaurtul/smantana cu usturoiul, ras pe razatoarea cu gauri mici, si cu 2-3 polonice de ciorba. Adaugam acest amestec in ciorba si amestecam.
  • Adaugam putin otet de mere si servim ciorba. Nu adaugati foarte mult usturoi si otet direct in ciorba. Daca doriti un gust mai intens, puteti sa puneti usturoi si otet in farfurie.

Related

Culinar 5396769667716483339

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item