DE CE NU ESTE BINE SĂ FOLOSEȘTI BEȚIȘOARE DE URECHI

Multe persoane folosesc bețișoare pentru a-și curăța urechile, însă aceste părți ale corpului au propriul regim de curățare. 
Specialiștii de la Academia Americană de ORL au avertizat că folosirea bețișoarelor de urechi poate duce la pierderea auzului. Ceara este o secreție normală a urechilor, care acționează ca agent de curățare și are proprietăți protectoare, lubrifiante și anti-bacteriene. Aceasta migrează din timpan către ieșire, curățând canalul urechii, pentru ca apoi să cadă.
Când folosești bețișoare de urechi, împingi ceara înapoi în ureche, unde nu ar trebui să fie. În aceste condiții, îți poate bloca timpanul și poate duce la apariția unor complicații și chiar la pierderea auzului. În plus, de câte ori folosești bețișoarele, poți împinge în ureche viruși și bacterii care pot cauza infecții dureroase.
Ideal este să nu îți cureți niciodată urechile, mai ales că acest obicei îți poate irita și pielea și poate provoca mâncărimi. Doar medicul îți poate curăța urechile, în momentul în care observă că ai un dob de ceară pe canalul auditiv. În aceste condiții, poți avea dureri de urechi, probleme de auz, tinnitus, mâncărime și scurgeri urât mirositoare. Dacă, totuși, te-ai obișnuit să folosești bețișoare, curăță doar exteriorul urechii și nu umbla la urechea internă.

Related

Sanatate 3473251291689619163

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item