IASI:Protocoale schimbate în spitale. Gărzile vor fi asigurate de medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon

Modificări majore în ceea ce priveşte regulile de transport, preluarea şi tratarea pacientului critic între spitalele din Iaşi. De la 1 august, linia de gardă de la Spitalul Parhon va fi desfiinţată şi preluată de Spitalul Sfântul Spiridon.


Schimbarea vine ca urmare a decesului profesorului Tiberiu Brăilean, unde s-a constatat că a aşteptat şase ore un consult cardiologic în spitalul Parhon. Întruniţi în repetate şedinţe cu managerii şi directorii medicali de la unităţile sanitare, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au adoptat mai multe schimbări care vor intra în vigoare de la 1 august.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi: "Pentru afecţiunile de medicină internă, totuşi, Parhonul va avea disponibile în fiecare zi maxim două paturi pentru cazurile trimise de la UPU Spiridon. La Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola se vor trimite urgenţele psihiatrice, se vor primi 24 de ore din 24 de ore cazuri care constituie urgenţe psihiatrice, mai exact, stări psihopatologice severe. La fel, pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Sfânta Maria'', aici copiii care necesită consult oftalmo vor fi direcţionaţi către Spitalul de Urgenţă Sfântul Spiridon."

Related

Sanatate 1865378051508255396

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item