Mancare de fasole verde cu galuste de carne

Ingrediente – Mancare de fasole verde cu galuste de carne

  • 500 g carne tocata slaba de vita
  • 1 ou mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 500-600 g fasole verde
  • 3 foi de dafin
  • patrunjel
  • 6 boabe ienupar (optional)
  • 3-4 rosii proaspete/conserva
  • 1 cana cu apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Mancare de fasole verde cu galuste de carne

  • Amestecam carnea tocata cu oul, 2 catei de usturoi si ceapa date prin razatoare, sare si piper.
  • Punem doua linguri de apa intr-o cratita incapatoare si adaugam ceilalti doi catei de usturoi taiati in feliute subtiri. Dupa 1-2 minute, adaugam rosiile tocate marunt (daca folosim rosii proaspete le decojim inainte), foile de dafin, patrunjel tocat marunt dupa plac, sare, piper, boabele de ienupar si o cana mare, plina cu apa.
  • Formam, cu mana usor umeda, galustele de carne si le adaugam in cratita.
  • Acoperim cratita cu un capac si le lasam sa fiarba cca 30 de minute.
  • Intre timp, curatam fasolea verde si o taiem in bucati de 3-4 cm. Dupa 30 de minute, adaugam fasolea peste galustele de carne si acoperim din nou cratita cu capac.
  • Mai lasam mancarea de fasole verde pe foc pentru inca 10-15 minute, timp suficient pentru fasole sa fiarba cat trebuie.
  • O servim simpla sau cu iaurt degresat daca suntem la dieta si ne place combinatia asta, sau cu smantana daca nu sunteti la dieta.

Related

Culinar 3330148633403420390

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item