Mancare de vita cu sos de vin

Mancare de vita cu sos de vin – Ingrediente

  • 600 g pulpa superioara de vita
  • 4 linguri ulei de masline
  • 30 g ciocolata neagra
  • 2 catei usturoi
  • 5 cepe mici/2 cepe medii
  • 10 rosii cherry
  • 1 morcov mediu
  • 1 tulpina telina Apio
  • 1 lingurita mica rasa scortioara
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita rasa maghiran proaspat tocat
  • 100 ml vin rosu demisec de buna calitate
  • 150-200 ml supa de legume/apa
  • 1 lingurita rasa amidon de porumb
  • sare
  • piper

Mancare de vita cu sos de vin – Mod de preparare

  • Taiem carnea in bucatele potrivite, taiem in feliute subtiri morcovii si tulpina de telina si, daca folosim ceapa mai  mare o curatam si o taiem julienne, daca folosim cepe mici, le curatam si le lasam intregi. Curatam usturoiul, il zdrobim cu lama unui cutit si apoi il tocam marunt.
  • Punem uleiul la incalzit intr-o cratita antiaderenta si dupa ce s-a incalzit, adaugam carnea de vita. O sotam cateva minute, pana cand isi schimba culoarea, apoi adaugam usturoiul tocat, ceapa, morcovii si telina.
  • Amestecam, pe foc mediu, 1-2 minute, apoi adaugam vinul amestecat cu 100 ml supa de legume sau apa calduta, scortisoara, frunza de dafin, ciocolata rasa si maghiranul proaspat tocat.
  • Acoperim cratita si fierbem mancarea de vita cca 30 minute.
  • Dupa 30 minute, adaugam rosiile cherry si amestecam. Daca sosul a scazut prea mult, mai adaugam o cescuta mica de supa de legume sau apa calda.
  • Acoperim cratita si fierbem mancarea inca cca 1 ora sau pana cand carnea este complet patrunsa. In tot acest timp verificam sosul. Daca acesta a scazut prea mult, mai adaugam o cescuta de supa vegetala sau apa calduta. Sosul trebuie sa acopere carnea aproape in totalitate in timpul fierberii.
  • Dupa ce carnea a fiert si sosul a scazut, amestecam intr-un vas separat, 1 lingurita mica rasa de amidon de porumb cu 2-3 linguri de supa vegetala/apa calda.
  • Adaugam amidonul in cratita si amestecam. Lasam mancarea sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.
  • Cu cateva minute inainte de a stinge focul, condimentam mancarea cu sare si piper proaspat macinat.

Related

Culinar 2253468475015995349

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item