Medicii declară banii obţinuţi din sponsorizări

Astăzi a fost ultima zi în care angajaţii din sistemul sanitar au putut să îşi declare veniturile obţinute din sponsorizări. Cei care nu au făcut acest lucru riscă amenzi care pot ajunge până la 10.000 de lei. Măsura declarării sumelor obţinute din contracte de sponsorizare a fost luată de Ministerul Sănătăţii în luna februarie, cu scopul de a asigura transparenţa campaniilor de publicitate ale firmelor de medicamente.


Potrivit legislaţiei, medicii şi asistentele trebuie să declare toate sumele obţinute din sponsorizări începând din 11 februarie 2014. Mai exact, este vorba de banii câştigaţi în urma contractelor încheiate cu producătorii de medicamente, reprezentanţii acestora în România sau cu distribuitorii de produse farmaceutice.
Cei care au depus declarațiile pe ultima sută de metri susțin că, deşi procedura nu a fost greoaie, au întâmpinat dificultăți.
"Am întâmpinat probleme în prelucrarea datelor și prelucrarea lor din 2014, pentru că anul 2014 a fost închis și a trebuit să recuperăm toate contractele, toate sumele din extrasele bancare", a spus Alexandra Dan, director executiv al unei clinici private.
Mai mult, textul de lege a fost cel care a dat cele mai multe bătăi de cap.
Conducerile spitalelor estimează că mai mult de jumătate dintre medici beneficiază de astfel de sponsorizări. De multe ori, cu ajutorul acestora, angajaţii din sănătate participă gratuit la congrese şi conferinţe, de unde primesc creditele necesare pentru obținerea certificatului de liberă practică.
Cei care nu au depus până astăzi, la Registratura Agenţiei Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, declaraţia cu sumele obţinute din sponsorizări riscă amenzi care pot ajunge la 10.000 de lei.

Related

Stiri & Articole 3587395398618744330

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item