Muschi de porc cu ierburi aromatice

Ingrediente – Muschi de porc cu ierburi aromatice
  • 5-6 felii muschi de porc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei ustuoi
  • 1 lamaie mica (coaja rasa)
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 1 lingurita rasa rozmarin proaspat tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata tocata
  • 1 crenguta mica maghiran
  • 1 lingurita plina seminte fenicul
  • 1 pahar vin alb demisec
  • sare
  • piper
Ingrediente marinada
  • 1 pahar apa calda
  • 1 pahar vin alb demisec
  • 1 lamaie mica (doar sucul)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa zahar brun
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 lingurite ierburi aromatice (rozmarin, salvie, maghiran)
Mod de preparare
  • Spalam feliile de muschi intr-un jet de apa rece, le stergem bine si le punem intr-un vas. Le pudram cu sare, zahar, boabele de piper si ierburile aromatice. Acoperim carnea cu apa amestecata cu vinul, sucul de lamaie si uleiul de maline.
  • Acoperim vasul cu folie de aluminiu si il punem in frigider pentru 2 ore.
  • Intre timp, tocam usturoiul si il amestecam cu patrunjelul tocat marunt, rozmarinul, salvia, maghiranul, semintele de fenicul si coaja rasa de lamaie.
  • Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si cand este incins, adaugam feliile de muschi scurse si tamponate cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Le prajim cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu, apoi adaugam ierburile aromatice.
  • Lasam muschiul pe foc mic spre mediu inca 3-4 minute sau pana cand tot lichidul lasat de carne este evaporat, apoi adaugam vinul alb.
  • Cand alcoolul este complet evaporat, stingem focul si servim muschiul fierbinte.
  • Pentru garnitura, fierbem broccoli al dente in apa amestecata cu ½ pahar de vin alb demisec si sare.
  • Scurgem buchetelele de broccoli si le trecem rapid printr-un jet de apa foarte rece.
  • Punem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiderenta si un catel de usturoi necuratat, dar usor zdrobit.
  • Cand uleiul este perfect incins, eliminam catelul de usturoi si adaugam broccoli. Sotam broccoli 2-3 minute.
  • Servim muschiul de porc alaturi de broccoli. Pofta buna!

Related

Culinar 361929243349909615

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item