O parte dintr-o clădire din centrul Braşovului s-a prăbuşit

O parte dintr-o clădire nelocuită s-a prăbuşit. Imobilul are un etaj si mansardă, iar zidurile vechi au căzut şi au rupt o ţeavă de gaz. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Clădirea din Piaţa Sfatului din Braşov este veche, din secolul al XVI-lea şi este cunoscută sub numele de Casa „Kammer", fiind înregistrată ca şi clădire istorică ce are proprietari privati. 


Incidentul s-a produs dimineaţă în jurul orei 9:30. O parte din zidul interior al unei curţi din Piaţa Sfatului s-a prăbuşi într-un nor de praf. Pompierii au fost anunţaţi de poliţia locală şi de vecinii imobilului.
Mai multe locuinţe învecinate au fost avariate de bucăţile de moloz care au spart geamurile si au afectat rezistenţa pereţilor.
S-a intervenit de urgenţă pentru căutarea eventualelor persoane prinse sub dărâmături. O persoană a fost evacuată de la etajul 2 al clădirii alăturate, unde se amenaja o ceainărie.
"În urma prăbuşirii zidului, căile de acces ale imobilului au rămas blocate, astfel încât am fost nevoiţi să evacuăm persoana de la etajul doi cu ajutorul scării", a declarat cpt. Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt al ISU Braşov.
Alimentarea cu gaz în zonă a fost întreruptă. Din primele cercetări, se pare că imobilul s-a prăbuşit din cauza vechimii. Pompierii şi specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii continuă ancheta, pentru identificarea proprietarului clădirii. Martorii spun că nimeni nu a investit în lucrări de consolidare pentru porţiunea respectivă de clădire.

Related

Stiri & Articole 3777317676050258020

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item