Orez prajit cu sardine

Ingrediente – Orez prajit cu sardine

  • 500 g orez cu bob lung fiert
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui/arahide
  • 3 cepe verzi cu tot cu frunze
  • 2 catei usturoi
  • 150 g mix legume congelate (porumb, orez, fasole verde, ardei rosii, morcovi)
  • 1 conserva sardine in sos de rosii
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Orez prajit cu sardine

  • Cu o zi inainte de a pregati aceasta reteta, clatim orezul in 2-3 ape si apoi il punem intr-o craticioara. Il acoperim cu apa (aproximativ o data si jumatate fata de cantitatea orezului) si il fierbem conform instructiunilor de pe cutie.
  • Dupa ce este fiert (va recomand sa il fierbeti al dente, astfel incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma), il scurgem si il clatim rapid printr-un jet de apa rece, apoi il lasam intr-o sita la scurs si racit. Punem orezul in frigider pana a doua zi.
  • Taiem ceapa julienne, tocam marunt usturoiul si le punem intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit uleiul.
  • Le calim 2-3 minute, apoi adaugam sardinele scurse partial de sosul din conserva (nu aruncam sosul) si amestecam pe foc moderat inca 1 minut, apoi adaugam legumele congelate.
  • Amestecam bine si le calim pana cand legumele se inmoaie (inca 3-4 minute). Legumele trebuie sa ramana crocante, deci nu le lasam sa se inmoaie complet ci doar pana cand se dezgheata.
  • Adaugam acum sosul soia, orezul (inainte de a adauga orezul, il amestecam cu furculita, astfel incat boabele sa se desprinda unele de celelalte) si sosul din conserva si amestecam bine pe foc moderat inca 5-6 minute sau pana cand orezul se umfla, se rumeneste putin si este complet uscat. Condimentam cu sare si piper, amestecam bine si il servim imediat.

Related

Culinar 9209628163895991372

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item