Placinta la tigaie cu carne si ciuperci

Ingrediente pt 1 placinta de 28 cm ø

Ingrediente aluat

  • 300 g faina
  • 160-170 ml apa rece
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 2 lingurite ulei de masline (pentru tigaie)

Ingrediente umplutura

  • 400 g carne tocata vitel/mix porc si vita
  • 1 borcan ciuperci taiate 
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 100 g cascaval (maasdamer, emmentaler, orice alt cascaval cu aceeasi consistenta ca cele doua)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline

Umplutura carne si ciuperci – Mod de preparare

  • Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le stergem. Tocam ceapa foarte marunt, iar morcovul il taiem in cubulete foarte mici.
  • Scurgem ciupercile si le clatim sub un jet de apa rece, apoi le scurgem bine.
  • Incalzim uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta, adaugam ceapa, morcovul si ciupercile si le sotam 1-2 minute, pe foc mediu. Adaugam carnea tocata si patrunjelul si amestecam bine.
  • Calim carnea cca 20 minute sau pana cand tot lichidul s-a evaporat. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat, amestecam si stingem focul. Punem mixul de carne si ciuperci intr-o sita deasa si o lasam sa se scurga si raceasca complet.
  • Dupa ce s-a racit, punem amestecul de carne si ciuperci in robot si mixam cca 1 minut. In acest fel obtinem o umplutura cu o textura mai fina.

Aluat placinta cu carne si ciuperci la tigaie – Mod de preparare

  • Amestecam faina, sarea si praful de copt si le cernem, printr-o sita deasa, intr-un vas incapator.
  • Adaugam apa si uleiul de masline si framantam pana cand obtinem un aluat elastic.

Placinta cu carne si ciuperci la tigaie – Asamblare

  • Impartim aluatul in doua bucati egale. Intindem fiecare bucata, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie rotunda de 4-5 mm (daca foaia este mai subtire de 4 mm, placinta va iesi crocanta).
  • Distribuim uniform umplutura pe una dintre foi, adaugam cascavalul taiat in cubulete, punem a doua foaie peste umplutura si sigilam bine marginile.
  • Ungem tigaia cu 1 lingurita de ulei de masline si o punem pe foc mic spre mediu. In momentul in care uleiul s-a incalzit, punem placinta in tigaie. O prajim 6-7 minute, pe foc mic spre mediu, ungem suprafata neprajita a placintei cu 1 lingurita de ulei si, cu ajutorul unei palete late, o intoarcem pe cealalta parte. O prajim inca 6-7 minute, apoi o scoatem din tigaie si o asezam pe un gratar.
  • O lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o taiem si o gustam.

Related

Culinar 8562980766669992731

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item