Prezervativul care detectează infecții cu transmitere sexuală, inventat de trei elevi britanici

Trei elevi de la Academia preuniversitară Isaac Newton din Marea Britanie au inventat prezervativul care își schimbă culoarea în contact cu anumite bacterii ce provoacă boli cu transmitere sexuală.
Daanyaal Ali, Chirag Shah și Muaz Nawaz, doi de 14 ani și unul cu un an mai mic, au fost recompensați pentru ideea lor cu premiul TeenTech pentru cea mai bună inovație în domeniul medical, constând în 1.000 de lire sterline (aproximativ 1.400 de euro) și o vizită la Palatul Buckingham.

Autorii invenției au aplicat pe latexul din care este fabricat prezervativul un strat de molecule care strălucesc atunci când intră în contact cu bacterii ce provoacă o serie de infecții cu transmitere sexuală, inducând și o ușoară schimbare de culoare. În funcție de infecția detectată, prezervativul ar urma să devină verde pentru boala chlamydia, galben pentru herpes, violet pentru Papilloma Virus (HPV) și albastru pentru sifilis.

Utilizarea acestui prezervativ inteligent ar putea fi un pic jenantă pentru cupluri, dar cei trei adolescenți, care își dedică descoperirea 'tinerei generații', cred că avantajul reducerii riscului de infectare va prima.

Invenția se află deocamdată în stadiul de concept al cărui design final nu a fost realizat, însă este cunoscut faptul că ideile recompensate la concursul TeenTech sfârșesc adesea prin a fi brevetate.

Related

Sanatate 678324260297904940

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item