Salariile personalului care activează în administraţia publică locală pot fi majorate dacă fondurile se încadrează în limita bugetului aprobat şi a plafonului stabilit de Ministerul de Finanţe, dar nu mai mult de 12%, a anunţat, marţi, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Astăzi, prin ordonanţa (de urgenţă - n.r.) care presupune completarea OUG 83 privind salarizarea sistemului universitar şi preuniversitar, de care beneficiază cele 60.000 de cadre nedidactice, am pus o nouă prevedere prin care în administraţia publică locală, în limita bugetului şi a plafonului care a fost stabilit de către Ministerul de Finanţe, se pot majora salariile angajaţilor din administraţia publică locală, până la 12%", a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul ultimei şedinţe în care Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenă în actuală sesiune parlamentară.
Salariile personalului nedidactic vor fi majorate cu 12% începând cu luna august a acestui an, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobate marţi de Guvern.
Actul normativ conţine şi o prevedere prin care se permite majorarea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală, până la 12%.
De drepturile salariale majorate vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Related

Stiri & Articole 6526194308049764654

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item