SOCAR va investi încă 50 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de benzinării din România

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a investit până în prezent 50 de milioane de euro în România şi va aloca o sumă similară în următorii 2-3 ani pentru extinderea reţelei de benzinării, a declarat Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte adjunct al SOCAR.
Reprezentantul SOCAR spune că o parte din benzinării vor fi construite de la zero, iar altele vor fi cumpărate şi rebranduite.
Compania nu are în plan să devină cel mai mare jucător de pe piaţa românească, pe care o consideră "o piaţă mare, promiţătoare", dar va continua extinderea.
"De la nivelul de 32 de benzinării ne gândim să creştem numărul acestora până la 150-200 benzinării, poate chiar mai mult de atât, la nivelul întregii ţări, însă în special în partea de nord, aici în Capitală dar şi în alte oraşe mari. Oamenii se obişnuiesc cu brandul SOCAR, activitatea este profitabilă. Intenţionăm să investim în România cel puţin alte 50 de milioane de euro, în doi-trei ani, pe lângă cele 50 de milioane de euro pe care le-am investit de când am intrat pe piaţa din România", a precizat reprezentantul SOCAR.
Carburanţii vânduţi de companie provin din mai multe surse, SOCAR cumpărând petrol de la rafinăriile din România, dar şi din afara ţării, a spus Vitaliy Baylarbayov.
Compania are benzinării în în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad şi Sibiu. Prima unitate a fost deschisă în octombrie 2011.
SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), prezentă pe pieţele din Georgia, Turcia, România, Austria, Elveţia, Kazahstan, Marea Britanie, Iran, Germania şi Ucraina.

Related

Stiri & Articole 1908753292165016893

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item