Spania şi Italia au ridicat nivelul alertei teroriste în urma atentatelor de vineri

Spania şi Italia au ridicat nivelul alertei teroriste, iar Cehia a sporit măsurile de securitate, în urma atentatelor comise vineri în Franţa, Tunisia şi Kuwait, soldate cu zeci de morţi.

"Ţinând cont de apropierea ţării noastre de zonele unde au avut loc unele dintre aceste atacuri, s-a propus să ridicăm nivelul alertei antiteroriste" de la trei (mediu) la patru (ridicat), pe o scară cu cinci trepte, a declarat ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Diaz, într-o conferinţă de presă.
"Am adoptat această decizie", a adăugat ministrul, după o reuniune de urgenţă a principalilor oficiali antiterorism şi din serviciile de informaţii, la care au participat şi liderii opoziţiei.
El a precizat că decizia a fost motivată şi de faptul că la 29 iunie se împlineşte un an de când gruparea extremistă Stat Islamic a proclamat un califat în teritoriile ocupate în Siria şi Irak.
Italia a ridicat de asemenea nivelul alertei teroriste, vineri noaptea, potrivit site-ului TheLocal.it. "Nici o ţară nu este fără riscuri, am ridicat nivelul alertei pentru a mobiliza acele unităţi responsabile cu protejarea locurilor sensibile", a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.
El a respins afirmaţiile potrivit cărora jihadiştii ar putea veni în Italia la bordul ambarcaţiunilor cu imigranţi care traversează Marea Mediterană dinspre Libia. "Vom câştiga provocarea teroristă doar dacă nu ne lăsăm condiţionaţi de frică", a subliniat ministrul, adăugnd că nu există "nicio dovadă privind o creştere a infracţionalităţii în urma creşterii imigraţiei".

La rândul său, Cehia a sporit securitatea la ambasade, aeroporturi şi la filialele locale ale companiei americane Air Products, vizată de atacul din Franţa, a anunţat ministrul ceh de Interne, citat de Radio Praga în pagina electronică.

Related

Stiri & Articole 7107423704232922670

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item