Suedia îşi consolidează capacităţile de apărare din cauza acţiunilor Rusiei

Suedia îşi consolidează capacităţile militare şi intensifică participarea la exerciţii cu NATO, pe fondul îngrijorărilor legate de activitatea militară sporită a Rusiei, a declarat ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist.

"Este un fapt general că Rusia efectuează exerciţii mai mari, mai complexe şi în unele cazuri mai provocatoare. Urmărim această evoluţie şi ne consolidăm capacitatea militară şi cooperarea internaţională", a declarat Hultqvist.
Suedia, un stat care nu face parte din NATO dar care are o lungă tradiţie de cooperare militară, va intensifica participarea la exerciţii cu Alianţa, inclusiv pe teritoriul suedez.
Trupele suedeze vor participa la un exerciţiu de amploare organizat de NATO în Spania în septembrie şi în Norvegia în 2018. Suedia a participat de asemenea la exerciţiul Baltops desfăşurat recent în Marea Baltică.
"Trebuie să ţinem pasul cu realitatea. S-a convenit în Parlament că este important ca Statele Unite să fie reprezentate militar în Europa", a mai afirmat ministrul.

Related

Stiri & Articole 3793520268150646803

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item