Supa de linte

Supa de linte – Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 200 g linte rosie/maro
  • 2 catei usturoi
  • 200 g rosii intregi decojite 
  • 50 g speck
  • 3-4 rosii cherry
  • 1 salota/1 ceapa alba mica
  • 6-7 cm tulpina telina 
  • 1 morcov mediu
  • 2 foi dafin
  • 2 crengute mici cimbru proaspat
  • 2-3 frunze mici menta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Supa de linte – Mod de preparare

  • Spalam lintea in cateva ape (vom folosi un tip de linte care nu are nevoie de o perioada de inmuiat) si o lasam intr-o sita sa se scurga.
  • Tocam marunt salota si usturoiul, taiem in felii subtiri morcovul si telina, taiem in cubulete mici sunca afumata speck. Incalzim uleiul de masline intr-o oala antiaderenta si adaugam legumele tocate si sunca. Le sotam 1-2 minute, apoi adaugam rosiile decojite si rosiile cherry.
  • Amestecam, pe foc mediu, toate legumele, apoi adaugam apa calda si amestecam.
  • Adaugam in supa lintea spalata si scursa, foile de dafin, menta si cimbrul proaspat.
  • Acoperim oala cu capac si lasam supa sa fiarba cca 45 minute sau pana cand lintea este fiarta. Atentie, nu fierbeti lintea pana cand bobitele incep sa se dezintegreze, acestea trebuie sa fie fierte al dente.
  • Stingem focul, adaugam sare si piper dupa gust si o servim cu putin ulei de masline pe deasupra.

Related

Culinar 4838146911132552698

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item