Tarta cu porumb

Ingrediente (forma 30×25 cm)

  • 400 ml lapte
  • 150 g malai fin
  • 1 ceapa medie alba
  • 2 oua fierte tari
  • 2 linguri ulei floarea soarelui/arahide
  • 1 conserva porumb 340 gr
  • 50 – 60 g bacon afumat
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel tocat (optional)
  • 2 cozi ceapa verde (optional)
  • 30 g unt

Tarta cu porumb – Mod de preparare

  • Taiem baconul in cubulete mici si il prajim intr-o tigaie antiaderenta neunsa pentru cateva minute sau pana se rumneste uniform. Il scoatem din tigaie si il asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Incalzim uleiul intr-o craticioara si adaugam ceapa tocata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam laptele si amestecam.
  • In momentul in care laptele incepe sa fiarba usor, adaugam sare si tot malaiul si amestecam bine. Lasam mamaliga sa fiarba cca 10 minute, amestecand incontinuu. Vom obtine o mamaliga mai densa.
  • Stingem focul si adaugam in mamaliga calda porumbul scurs bine, baconul, ouale decojite si taiate in cubulete potrivite, patrunjelul si coditele de ceapa verde tocate marunt. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana la omogenizare.
  • Il presam foarte foarte bine intr-un strat de cca 1 cm grosime.
  • Radem cascavalul pe deasupra tartei cu porumb, adaugam untul rupt in bucatele, din loc in loc si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20-25 minute sau pana cand tarta se rumeneste uniform.
  • O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, o taiem in bucati si o servim.

Related

Culinar 1298274737769028344

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item