14 persoane din Constanţa, audiate după percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3 mil.euro

14 persoane au fost duse la audieri la DIICOT Constanţa, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu fier vechi, prejudiciul estimat de anchetatori ridicându-se la 3 milioane de euro.

Membrii grupării, formată din nouă persoane, sunt suspectaţi că au înregistrat în evidenţele contabile, în perioada martie 2014 - iulie 2015, în mod repetat, şi alte documente legale ale unor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pe baza facturilor fiscale emise de o altă firmă, de tip "fantomă".
Sumele de bani obţinute din evaziune fiscală au fost transferate succesiv în conturile bancare ale societăţii de tip fantomă şi apoi retrase în numerar, pe baza unor documente false.
Prejudiciul produs prin eludarea plăţilor către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este în cuantum de 3.000.000 de euro, precizează procurorii DIICOT.
În urma celor 14 percheziţii desfăşurate marţi, la domiciliile membrilor grupării, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente din evidenţa contabilă, tehnică IT, 57.650 de lei, 14.000 de dolari şi 4.000 de euro.

Related

Stiri & Articole 4554513847754313795

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item