6 sfaturi de frumusețe, ca să îți acoperi pistruii, pe timp de vară

Pistruii sunt pigmentări ale tegumentului, cauzate de excesul de melanină. Pot apărea la orice vârstă, mai ales pe faţă şi pe decolteu, la persoanele cu pielea deschisă la culoare, în special pe timpul verii. Deşi nu sunt deloc periculoşi, pot fi eliminaţi prin procedee chimice sau naturiste, din motive estetice.
Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi:
1. Machiajul destinat acoperirii pistruilor (ca şi al unor defecte reale ale pielii, cum ar fi cicatricele acneice) este la îndemâna oricui. Se realizează cu ajutorul unui baton corector solid, puţin mai deschis la culoare, care se aplică exact pe pistrui, după care se uniformizează cu ajutorul unui fond de ten, aplicat prin tapotare, şi nu prin întinderea ca o cremă.
2. Dacă pistruii încă se mai observă după aplicarea fondului de ten, mai venim cu încă un strat foarte subţire de baton corector, care se estompează şi se uniformizează cu fondul de ten, cu ajutorul unei pensule.
3. După ce am adus tenul la acelaşi nivel de culoare, vom veni cu o pudră fixatoare şi cu un blush sidefat pe pomeţi.
4. Dacă tenul ţi se pare puţin încărcat, pulverizează apă termală pe întreaga suprafaţă a feţei şi vei rămâne cu efectul de "porţelan" mult dorit. 
5. Acest tip de machiaj este destinat mai degrabă unui eveniment special sau unei ieşiri de seară. Pentru că, altfel, un strat subţire de fond de ten fluid, urmat de o pudră uşor bronzantă, reprezintă tot machiajul de care ai nevoie într-o zi de vară.
6. Odată cu venirea toamnei vei putea folosi creme de faţă cu efect de albire. De ce atunci? Aceste creme acţionează prin exfolierea chimică a pielii, în profunzime, iar expunerea la soare este complet contraindicată.

Related

Sanatate 5792384422021056682

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item