7 alimente care previn mahmureala

Noaptea de distracţie alături de prieteni se termină de obicei cu o dimineaţă cu dureri de cap, greaţă şi ameţeală, cunoscuta senzaţie de mahmureală de care nu scapă nimeni. Există însă soluţii pentru a preveni aceste probleme, spun specialiştii. Trebuie doar să mâncăm anumite alimente, înainte de a consuma alcool.

1. Ouă Ouăle conţin cisteină, un aminoacid care ajută la descompunerea toxinelor din alcool. În plus, el conţin şi taurină, un alt aminoacid care protejează ficatul de atacul substanţelor nocive din alcool. 


2. Asparagus Cercetările realizate de Institutul de Tehnologia Alimentului au arătat că extractul de asparagus ajută corpul să metabolizeze mai repede alcoolul. Frunzele de asparagus conţin în plus minerale şi aminoacizi care ne ajută să scăpăm de mahmureală. 

3. Piept de pui Ca şi ouăle, carnea de pui conţine cisteină. De asemenea, este o sursă importantă de proteine, substanţe care vor asigura organismului energia necesară ca să lupte cu starea neplăcută de mahmureală. 

4. Pâine integrală Carbohidraţii complecşi, cum este pâinea integrală sau muesli, ne ajută să menţinem la un nivel normal glicemia, iar acest lucru va reduce mehmureala. Şi pastele integrale pot avea un efect benefic dacă sunt consumate înainte să bem alcool. 

5. Humus Este o sursă importantă de vitamina B, care este distrusă atunci când consumăm mult alcool. Astfel, dacă punem nişte humus pe pâine sau pe pită integrală, avem practic o gustare formată din două alimente care previn mahmureala. 

6. Murăturile Alcoolul duce la eliminarea electroliţilor din organism şi la deshidratare. De aceea, câteva bucăţi de murături înainte de a bea alcool vor menţine echilibrul electroliţilor şi vor preveni deshidratarea, care accentuează starea de mahmureală. 

7. Ulei de măsline Acest ulei conţine grăsimi sănătoase şi reduce rata de asimilare a alcoolului. Nu trebuie să consumăm neapărat uleiul cu linguriţa, îl putem pune peste o salată sau peste pâine.

Related

Stiri & Articole 4809957983495601912

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item