A fost cea mai rece noapte de vară

Temperatura de 0,9 grade Celsius a fost înregistrată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc. A fost cea mai scăzută temperatură consemnată în această vară în zonele locuite din ţară.

Temperatura măsurată, duminică dimineață, la Miercurea Ciuc este foarte apropiată de minima absolută a lunii iulie în județul Harghita, de zero grade Celsius, înregistrată în mai mulți ani, începând din 1962 și până în 2010.

Meteorologul Nicolae Rusan a spus că dimineața zilei de duminică a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 12,3 grade Celsius la Târnăveni, în județul Mureș.
De altfel, în Mureş, cea mai scăzută temperatură, de 6,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Batoș.
În județul Sibiu, minimele au variat, în zonele locuite, între 9 grade Celsius, în municipiul Sibiu, şi 10,7 grade Celsius, la Boița, în vreme ce în zona montană minimele dimineții au fost de 1,5 grade Celsius la Bâlea și 8,2 grade la Păltiniș.
În judeţul Braşov, cel mai frig, 7,5 grade Celsius, a fost în localitatea Făgăraș, cel mai cald, 8,2 grade Celsius, în municipiul Brașov, iar la Vârful Omu au fost 0,4 grade Celsius.
În judeţul Alba, temperaturile minime au fost cuprinse între 6,7 grade Celsius la Câmpeni și 9 grade la Blaj, iar în zona montană a județului, la Roșia Montană, cea mai mică valoare termică a zilei a fost de 11 grade Celsius.
În județul Covasna, cel mai frig, 4,2 grade Celsius, a fost la Întorsura Buzăului, iar cel mai cald, 6,1 grade Celsius, la Baraolt.

Related

Stiri & Articole 4044234266799745927

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item