Anchetă la un centru de plasament din București după ce în presă au apărut imagini cu copii legați cu funia de gard, în soare

Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi cei de la Inspecţia Socială fac această anchetă la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6. Ei vor să vadă exact ceea ce s-a întâmplat şi de ce îngrijitorii au legat copilul de uşă. Iar în urma cercetărilor să ia măsurile care se impun.
În paralel cu această anchetă, copilul va primi îngrijiri, iar persoana suspectată că l-ar fi legat trebuie îndepăratată de toţi copiii din centru, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a catalogat măsura luată de supraveghetori ca fiind inadmisilă. Din primele informaţii, copilul ar fi fost legat pentru că, spun supraveghetorii, aşa l ar fi controlat mai bine, acesta fiind foarte agitat.
Complexul adăposteşte 21 de copii în două căsuţe sociale contruite de un ONG, iar reprezentanţii acestuia susţin că au mai fost semnate mici nereguli până acum, dar care nu au fost confirmate. În acest caz, ei cer însă ca responsabilii să fie daţi afară.

Related

Stiri & Articole 2385242982665706041

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item