ASF a autorizat prealabil fuziunea fondurilor de pensii facultative Eureko şi Aegon

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri autorizarea prealabilă a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort şi Aegon Esenţial, prin absorbţia primului.

Eureko Confort este administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, iar Aegon Esenţial este gestionat de Aegon Pensii - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
Potrivit legislaţiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde două etape, prealabilă şi definitivă.
Autorizarea definitivă va putea fi decisă numai după informarea participanţilor cu privire la modalitatea şi perioada de desfăşurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) şi obţinerea acordului majorităţii participanţilor.
La 30 iunie, fondul Eureko Confort avea 3.731 de participanţi, cu active de 5,59 milioane lei şi o cotă de piaţă de 0,49%, potrivit datelor ASF.
Totodată, fondul Aegon Esenţial avea 105 participanţi şi active nete de 10.000 de lei, după ce şi-a început activitatea în luna mai.
La aceeaşi dată, Pilonul III însuma 365.450 de participanţi, cu active de aproape 1,14 miliarde lei.
Grupul olandez de asigurări Aegon a preluat anului trecut activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le-a integrat în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.
Preluarea fondului administrat de Eureko Pensii Private a adus Aegon circa 472.000 de clienţi şi a ajuns la 768.861 la finalul anului trecut, de la 263.990 cu un an în urmă.


Related

Stiri & Articole 121299579857915535

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item