Biscuiti cu Bezea si Lamaie

Ingrediente – Biscuiti cu bezea si lamaie (12-14 bucati)

  • 250 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 1 galbenus ou
  • 150 g unt
  • 1 lamaie (doar coaja)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 albus ou (pentru bezea)
  • 50 g zahar (pentru bezea)
  • 1 varf cutit sare (pentru bezea)
  • 100 g ciocolata alba (pentru decor)
  • coacaze rosii (pt decor)

Mod de preparare

  • Amestecam faina cu migdalele foarte fin macinate. Punem mixul obtinut intr-un vas de plastic, iar in centrul lor adaugam galbenusul de ou, untul rece taiat in bucataele mici, coaja si sucul de lamaie. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
  • Infasuram aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 30 de minute.
  • Cu 10 minute inainte de a forma biscuitii, facem bezeaua. Punem albusul intr-un vas, adaugam un varf de cutit cu sare si il mixam pana cand nu mai cade de pe paletele mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea perfect lucioasa.
  • Scoatem aluatul din frigider, il scoatem din folia de plastic si il asezam pe planul de lucuru pudrat cu faina. Il framantam cca 1 minut, pana cand se inmoaie putin.
  • Il intindem cu facaletul pudrat si el cu faina, intr-o foaie de cca 0,6-0,8 cm, apoi decupam biscuitii cu ajutorul unei forme dreptunghiulare de 5-6 cm lungime si 3-4 cm latime.
  • Aseazm biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii ornam cu bezeaua 
  • Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 140°C, treapta a doua de jos in sus, functie traditionala, pentru 20-25 de minute.
  • Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii ornam cu ciocolata alba topita la bain-marie si cu coacazele rosii intregi sau taiate in bucatele mici.
  • Lasam ciocolata sa se intareasca, apoi ii servim.

Related

Culinar 1718663396825686241

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item