BRĂILA. Computerul tomograf de un milion de euro, defect

Brăilenii care au nevoie de o investigație tumorală trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a le veni rândul la analize.

Zilnic, la cele două computere tomograf erau investigați în medie aproape 100 de pacienți. Acum doar unul singur face toate aceste analize, după ce tubul aparatului a fost înlocuit contra sumei de 270.000 de lei, bani din bugetul spitalului și de la CJAS.

Mihail Iugulescu - manager SJU Brăila: "Lucrăm pe el și urgențe și pacienții cronici din spital, lucrăm pe el și pacienții cu plată".
Celălalt computer tomograf are defecte din fabricație şi se aşteaptă ca producătorul să rezolve această problemă.
Mihail Iugulescu - manager SJU Brăila: "S-a făcut o evaluare din partea Direcției Medicamentului și a Aparaturii Medicale, evaluare care a constatat că ar fi vorba de o problemă a aparatului, pentru că s-a produs, de două ori la rând, același tip de defect".
Liviu Iordache - șef comisie Ministerul Sănătății: "Fac acum niște diligențe să-i capacitez să ne sprijine cu un discount, cu o sponsorizare. Sunt în vacanță, cum termină vacanță eu sper să obțin de la ei acest accept, să ne înlocuiască tubul".
Primul computer tomograf de la Spitalul județean de Urgență Brăila a fost achiziționat de către Consiliul Județean Brăila cu 400.000 de euro, iar cel de-al doilea a fost cumpărat cu fonduri europene, cu suma de 1.400.000 euro.
După nici doi ani de funcționare, cele două aparate s-au defectat rând pe rând, în urmă cu 4 luni. Atunci au avut de suferit peste 1.000 de bolnavi cronic, pacienți care au fost preluați de spitalele din Galați și Bucureşti.

Related

Stiri & Articole 9155941540215719089

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item