Budapesta va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

Budapesta îşi va depune candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de vară şi Jocurilor Paralimpice din 2024, au anunţat preşedintele Comitetului Olimpic Ungar şi primarul oraşului, într-o scrisoare comună adresată preşedintelui CIO.

Budapesta, care nu a mai organizat vreodată JO, va avea drept contracandidate oraşele Roma, Boston, Hamburg şi Paris.
"Anunţăm oficial că, în conformitate cu decizia unanimă a Consiliului General al oraşului şi a Comitetului Olimpic Ungar, cu sprijinul Adunării Naţionale Ungare şi a Guvernului, Budapesta candidează pentru a găzdui ediţia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2024", se arată în scrisoarea comună, datată 7 iulie.
Ungaria, cel mai îndatorat stat din Europa Centrală, consideră că şansele candidaturii sale pentru ediţia 2024 vor fi mai mari ţinând cont de faptul că este singura dintre cele mai de succes zece ţări la JO care nu au găzduit competiţia.
De-a lungul timpului, Ungaria a obţinut 168 de medalii olimpice de aur, 148 de argint şi 170 de bronz la precedentele ediţii ale jocurilor de iarnă şi de vară. Sporturile de tradiţie din această ţară sunt nataţia, scrima şi polo.
Capitala Ungariei va organiza, în 2017, Campionatele Mondiale de nataţie, după ce oraşul mexican Guadalajara s-a retras din cazua unor probleme financiare.

Related

Sport 2011726598270750266

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item