Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin cer promulgarea Codului Fiscal

Liderii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, îi cer preşedintelui Klaus Iohannis promulgarea Codului Fiscal, pe motiv că retrimiterea actului normativ la Parlament, spre reexaminare, ar fi "un semnal extrem de negativ" pentru mediul de afaceri.

Cei doi lideri susţin că preşedintele Iohannis ar da dovadă de "partizanat politic" dacă ar respinge proiectul şi atrag atenţa asupra faptului că au trecut aproape 20 de zile, cât prevede Constituţia pentru promulgarea legii.
"Noul Cod Fiscal nu trebuie să fie obiectul bătăliei politice. Este un Cod Fiscal al românilor şi pentru români. Este un Cod Fiscal sprijinit de mediul de afaceri. Propune o agendă de măsuri economice liberale care continuă măsurile economice de centru-dreapta din ultimul an – cum a fost reducerea CAS cu 5 pp – care a dus ca România să aibă cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Pe baza tuturor acestor argumente, considerăm că există o singură opţiune benefică pentru România: promulgarea noului Cod Fiscal", se precizează într-un comunicat de presă semnat de cei doi lideri ALDE.
Tăriceanu şi Constantin mai susţin că "nepromulgarea acestei legi şi întoarcerea ei în Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri" şi ar ridica semne de întrebare asupra "implicării partizane" a preşedintelui de partea PNL, care a criticat vehement actul normativ.

Related

Stiri & Articole 6186835590727588235

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item