Captură RECORD de droguri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut o captură importantă de heroină.
Drogurile proveneau din Afganistan şi urmau să ajungă în vestul Europei. Valoarea stupefiantelor capturate de DIICOT se ridică la peste 40 de milioane de euro.

Daniel Horodniceanu, noul șef al DIICOT, a oferit miercuri amăƒnunte despre captura de droguri record a parchetului pe care îl conduce. Este vorba de circa 320 kg de heroină descoperite la vama din Satu Mare. Produsele ilegale erau ascunse de șoferi în douăƒ TIR-uri, mai exact în rezervoarele autovehicolelor. Traficanții erau supravegheați de aproape patru ani, a lăƒsat săƒ se înțeleagăƒ Horodniceanu. 

Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute și piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog.
Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
Persoanele reținute sunt doi cetățeni români și doi cetățeni turci, cu domiciliul în România.
Amintim că un tir încărcat cu 320 de kg de heroină a fost oprit marți de autorități în vama Petea, chiar înainte să părăsească țara. Tirul, înmatriculat în Vâlcea, venea din Ucraina și mergea în Occident.
Autovehiculul a fost dus într-un hangar și a fost nevoie să fie tăƒiat cu un fierăstrău electric pentru a scoate cantitatea heroină care era ascunsăƒ într-un rezervor dublu. ÎŽn zonă a sosit apoi un elicopter al Ministerului de Interne, care a preluat marfa și a dus-o la București. Șoferul TIR-ului a fost dus la audieri, iar anchetatorii au luat legătura și cu patronul firmei de transport pentru a-i cere explicații.

În cadrul operațiunii, autoritățile române au cooperat cu parteneri din Turcia, Ucraina și state din Vestul Europei, iar în ultima săptămână peste 100 de polițiști au fost angrenați în prinderea în flagrant a traficanților.

Related

Stiri & Articole 5014952522663628957

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item