Chiftele de ricotta cu spanac

Ingrediente
600 gr spanac
300 gr ricotta sau urda
100 gr parmezan ras fin
2-3 linguri pesmet
1 ou
sare
piper
Punem pe foc o oala mare cu apa si sare iar in momentul in care fierbe adaugam spanacul curatat si spalat si il fierbem cateva minute pana se inmoaie.
Scoatem spanacul si il lasam la scurs si racit intr-o sita. Duap ce se raceste, il stoarcem cat putem de bine si il tocam marunt.
Amestecam spanacul cu ricotta, parmezanul, 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri de pesmet. Aluatul trebuie sa rezulte compact si usor de manevrat asa ca daca este mai putin umed adaugam doar 1 lingura de pesmet iar daca este mai umed adaugam 2-3 linguri.
Cu mana usor umeda formam chiftelutele noastre pe care le dam prin pesmet si le aplatizam usor.
Daca le dorim mai dietetice le putem coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc. Eu le-am prajit in ulei pentru ca desi nu foarte dietetice sunt mult mai bune asa.
Se servesc calde sau reci.

Related

Culinar 1094535313851993955

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item