China a creat un rival pentru Banca Mondială

În China a fost lansată oficial Noua Bancă de Dezvoltare, un organism financiar înfiinţat la iniţiativa autorităţilor de la Beijing. 


Proiectul a fost creat cu sprijinul unor state precum India, Rusia, Brazilia şi Africa de Sud. Oficialii chinezi spun că banca se adresează ţărilor în curs de dezvoltare şi nu va concura actualele structuri monetare. Pe de altă parte, analiştii sunt de părere că structura va fi o alternativă pentru Banca Mondială.


Noua Bancă de Dezvoltare este cel de-al doilea proiect financiar al autorităţilor de la Beijing pus în aplicare după înfiinţarea Băncii Asiatice de Investiţii şi Infrastructură.Potrivit specialiştilor, noua bancă va finanţa planurile de infrastructură şi dezvoltare provenite din principalele economii emergente, China, Rusia, India, Brazilia şi Africa de Sud.

Noua Bancă de Dezvoltare are un capital de 50 de miliarde de dolari, care va fi extins până la 100 de miliarde de dolari în următorii ani. China are cea mai mare contribuţie, de 41 de miliarde şi 39% din acţiuni, iar Brazilia, India şi Rusia plătesc fiecare câte 18 miliarde de dolari, în timp ce cota Africii de Sud este de 5 miliarde de dolari. Primele împrumuturi din partea băncii vor fi acordate în aprilie anul viitor.

Related

Stiri & Articole 5382504366050622139

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item