Chuck Blazer, suspendat pe viaţă din activităţile legate de fotbal

Fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, Chuck Blazer a fost suspendat pe viaţă, joi, din toate activităţile legate de fotbal, de Comisia de Etică a forului mondial, în urma scandalului de corupţie în care este implicat.


„Blazer a comis multe şi diverse abateri în formă continuă şi repetată, în timpul în care a ocupat funcţii oficiale influente la FIFA şi CONCACAF. În calitate de oficial al fotbalului, el a fost un jucător important în sistemul privind oferta, acceptarea, plata şi primirea de plăţi ilegale, mită şi în alte scheme de produs bani”, se arată într-un comunicat al FIFA.
Blazer a fost găsit vinovat de a fi încălcat regulile FIFA privind loialitatea, confidenţialitatea, obligaţia de a informa, conflictul de interese, oferirea şi acceptarea de cadouri şi mită.
Justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali, într-un caz de corupţie care a zguduit forul fotbalistic mondial şi care a dus la demisia preşedintelui Joseph Blatter.

Related

Sport 7807150435094637107

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item