CNS Meridian cere politicienilor acordarea unui spor de 100 de euro pentru bugetarii cu 800 lei/lună

Confederaţia Sindicală Naţională (CSN) Meridian solicită politicienilor, printr-o scrisoare deschisă trimisă luni, acordarea unui spor minim salarial de 100 de euro net pentru fiecare din cei aproape un milion de bugetari care trăiesc la limita subzistenţei cu 800 de lei pe lună.

Sindicaliştii de la CSN Meridian spun în scrisoarea deschisă, că nicio discuţie serioasă pe tema reaşezării salariilor din grila bugetară nu ar trebui să poată începe fără a-i lua în considerare pe cei aproape un milion de bugetari care trăiesc cu 800 de lei pe lună.
"Vă solicităm, domnilor politicieni, un spor minim salarial de 100 de euro net pentru fiecare dintre cei aproape un milion de bugetari care trăiesc la limita subzistenţei. Cei un milion de salariaţi sunt oameni pe care fiecare regim, indiferent cum s-a numit, i-a neglijat şi i-a marginalizat, îndepărtându-i de la normalitate. Confederaţia Sindicală Naţională Meridian vă cere să refaceţi această normalitate în care statul, prin politicienii decidenţi, trebuie să respecte şi această categorie socială aflată azi în pragul sărăciei", se arată în scrisoarea deschisă.
Sindicaliştii le amintesc politicienilor că au fost aleşi în funcţii de cei care au nevoie de ei şi nu ar trebui să îi dezamăgească.
"În sectorul bugetar, raportul între cel mai mic şi cel mai mare salariu de bază este de la 1 la 18", prevede articolul 4 din proiectul de lege.


Related

Stiri & Articole 5434982787764593238

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item