COD GALBEN de caniculă în şase judeţe

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, unde temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade, în cursul zilei de luni, urmând ca marţi şi miercuri valul de căldură să se extindă în toată ţara.

Vremea va fi călduroasă, luni, în toată ţara, şi caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 37 de grade, iar indicele de temperatură- umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, se arată în atenţionarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Judeţele vizate sunt Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.
Maxime termice de 35 - 36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.
În zilele de marţi şi miercuri, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara, mai atenţionează ANM.
Temperaturile maxime vor depăşi 30 de grade, începând de duminică, în toată ţara, şi vor ajunge până la 33 - 34 de grade în Muntenia, Banat, Crişana şi Moldova, potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
În Muntenia, începând de duminică, vremea se va încălzi astfel că, în timpul săptămânii, va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade şi a celor nocturne de până la 18 grade.
În Dobrogea, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge în medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade.

Related

Stiri & Articole 4241163619592473816

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item