Complexul Energetic Oltenia a disponibilizat 2.000 de angajaţi

Complexul Energetic Oltenia a disponibilizat în acest an aproape 2.000 de angajaţi, care au primit până la şase salarii medii brute drept compensaţii, iar alte 1.070 de persoane au fost externalizate, astfel că numărul salariaţilor producătorului de energie a ajuns la 15.400.

Numărul de salariaţi a fost redus cu 1.070 persoane după externalizarea Carierei Berbeşti, şi alţi 1.945 de salariaţi au părăsit compania în urma restructurării din luna iunie.
"Salariaţii disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare beneficiază de plăţi compensatorii, reprezentând două până la şase salarii medii brute realizate la nivel de companie", a transmis CE Oltenia.
Reprezentanţii producătorului de energie au precizat că pentru acest an nu sunt previzionate alte reduceri de personal.
"Reducerea cheltuielilor cu personalul va contribui la creşterea rentabilităţii şi eficienţei economice a companiei. Redimensionarea forţei de muncă în funcţie de volumul producţiei va duce la creşterea productivităţii muncii de la 658 MWh/salariat în 2014 la 771 MWh/salariat în 2015", conform companiei.
Oficialii complexului energetic spun că acţiunile privind creşterea performanţei operaţionale şi financiare au fost impuse de mediul economic actual, în care producătorii de energie regenerabilă au influenţat reducerea preţurilor de vânzare pe piaţa internă, ca urmare a facilităţilor de care beneficiază conform legislaţiei.
Potrivit acestora, măsurile companiei au fost impuse şi de existenţa unui dezechilibru major între capacitatea de producţie a CE Oltenia şi volumul vânzărilor de energie pe bază de cărbune din piaţă, precum şi de cheltuielile cu achiziţionarea certificatelor de dioxid de carbon, din cauza majorării preţului acestora şi cantităţii necesare, ca urmare a eliminării cotelor gratuite alocate, conform Directivelor Europene.
Complexul Energetic Oltenia, care include exploatările de lignit din Oltenia, termocentralele de la Craiova, Turceni, Rovinari şi Brăila, are 15.400 de angajaţi şi asigură peste 20% din producţia de energie electrică al României.

Related

Stiri & Articole 440905263006352989

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item