Control ANPC la Gara de Nord: Amenzi de 100.000 lei pentru condiţiile de pe peroane şi din trenuri

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut un control în Gara de Nord şi în şase trenuri. Ei au aplicat amenzi de 100.000 de lei pentru condiţiile de pe peroane şi din garnituri. Zece comercianţi de produse alimentare au primit amenzi de 71.000 de lei.


Controlul a urmărit atât condiţiile de pe peroane, din vagoane, cât şi din unităţile de alimentaţie publică din incinta Gării de Nord şi din vagoanele restaurant, scrie Mediafax.
Au fost controlate şase garnituri de tren, de diferite ranguri, cu plecare din Gara de Nord, cu diferite destinaţii. Pentru aceste nereguli au fost aplicate sancţiuni în valoare de 100.000 lei şi măsuri complementare de remediere a deficienţelor.
Principalele abateri constatate pe peroane au fost: lipsa surselor de apă potabilă, lipsa unor grupuri sanitare, lipsa scaunelor în zona de aşteptare, scaune rupte, deteriorate, murdare sau imposibil de utilizat, coşuri de gunoi nedebarasate, resturi alimentare aruncate, marginile deteriorate ale peroanelor - existând riscul accidentării, lipsa hidranţilor sau dezafectarea acestora şi lipsa panourilor de antifonare pentru zonele adiacente B-dul Dinicu Golescu şi Calea Griviţei.
O farmacie aflată în Gara de Nord cormecializă produse farmaceutice (creme) expirate, mai spune ANPC.

Related

Stiri & Articole 3456133288055254678

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item