Crema de ciocolata

Crema de ciocolata – Ingrediente 

  • 160 g ciocolata neagra de buna calitate (minim 60% cacao)
  • 100 g ciocolata alba de buna calitate
  • 80 g ulei de floarea soarelui
  • 70 ml lapte de vaca integral

Crema de ciocolata – Mod de preparare

  • Taiem ambele tipuri de ciocolata in bucatele potrivite si le punem intr-o craticioara. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.
  • Punem craticioara intr-o cratita mai mare in care am adaugat 2-3 degete de apa calda. Topim ciocolata la bain-mare, amestecand incontinuu.
  • Cand obtinem o crema perfect omogena, scoatem craticioara din bain-marie, amestecam bine si lasam crema sa se raceasca pe masa din bucatarie.
  • Dupa ce s-a racit, acoperim craticioara cu un capac si  lasam crema de ciocolata pe masa din bucatarie minim 7 ore, cel mai bine peste noapte, fara sa o atingem.
  • Dupa repaus, vom obtine o crema de ciocolata cremoasa si densa.
  • Putem sa o mancam intinsa pe felii de paine, biscuiti, briose sau, daca dorim sa o folosim pentru torturi sau prajituri, o mixam pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.

Related

Culinar 868360132538722008

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item