Doi angajaţi ai Oficiului pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Iaşi, cercetaţi pentru corupţie

Doi angajaţi ai Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Iaşi sunt cercetaţi sub control judiciar de către DNA, fiind suspectaţi că au luat mită de la două persoane, pentru favorizarea obţinerii unei finanţări din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de DNA Iaşi, procurorii anticorupţie au dispus cercetarea sub control judiciar a doi consilieri din cadrul OJFIR Iaşi, Gică Dumitru şi Adriana Anca Acojocăriţei, cei doi fiind acuzaţi că au luat mită pentru a favoriza obţinerea în mod ilegal a unei finanţări europene de 10.000 de euro.
În acelaşi dosar sunt cercetate, tot sub control judiciar, alte trei persoane - Nicu Irinel Ciauşu, Vasile Mercaş şi Gheorghiţa Mercaş, pentru dare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.
Procurorii susţin că, în realitate, beneficiarii acestui proiect erau Vasile Mercaş şi Gheorghiţa Mercaş.
Procurorii DNA Iaşi au decis ca ambii funcţionari ai OJFIR Iaşi să nu-şi exercite atribuţiile la instituţia unde sunt angajaţi pe o perioadă de 60 de zile, cât se află sub control judiciar.
Joi, procurorii DNA au făcut percheziţii la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Iaşi, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie comise în acest an.

Related

Stiri & Articole 8268527536126684649

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item