Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, unul dintre aceştia primind şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect".

Una dintre medalii a fost câştigată de Dan Mircea Mirea, absolvent al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, medaliat cu aur la ediţia precedentă, dar şi la recent încheiata Olimpiadă Internaţională de Biologie. La Olimpiada Internaţională de Lingvistică, Dan Mircea Mirea a obţinut şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect".
Medalie de argint a obţinut şi Teodora-Elena Solovan, elevă la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava.
Din lotul României au mai făcut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacşu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Denisa Apetroaiei, elevă la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.
Olimpicii au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. Lotul olimpic al României a participat pentru a treia oară la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Related

Stiri & Articole 4448256710847132548

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item