Erupția vulcanului Mount Raung perturbă traficul aerian. Turiștii, blocați pe aeroporturi

Mii de turiști sunt blocați pe insula Bali, după ce aeroportul din această destinație turistică, a fost închis în noaptea de joi spre vineri din motive de securitate, în urma erupției vulcanului Mount Raung, din estul insulei Java. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în care informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Indonezia cu privire la ridicarea nivelului de alertă ca urmare a activităţii vulcanice de pe vârful montan Mount Raung.
Mount Raung aruncă cenușa în aer de aproape o săptămână, împiedicând vizibilitatea pe aeroportul Denpasar din Bali.
Potrivit Agerpres, alte patru aeroporturi din Indonezia, printre care și cel de pe insula vecină Lombok, au fost închise din aceleași motive. 
Redeschiderea lor va depinde de evoluția activității vulcanice, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor.
Mount Raung este unul din cel 129 de vulcani activi din arhipelagul indonezian, situat pe "centura de foc a Pacificului".

MAE recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Related

Stiri & Articole 7542864109725979492

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item