Floyd Mayweather a fost deposedat de centura WBO

După ce l-a învins pe Pacquiao pe 2 mai, în "Meciul Secolului", americanul avea la dispoziţie data limită de 3 iulie pentru a bate palma cu aspirantul obligatoriu la centura WBO, Timothy Bradley şi a stabili o dată pentru a-şi apăra titlul.

Mayweather a refuzat însă orice discuţie cu Bradley, clasat pe locul 1 în ierarhia WBO. Conform regulamentelor, Floyd Mayweather avea şi o alternativă. În caz că nu dorea să-şi apere centura cu aspirantul obligatoriu, americanul trebuia să plătească 200.000 de dolari către WBO, bani care reprezintă 1% din bursa de meci câştigată în meciul cu Pacquiao.

În acelaşi timp, Mayweather trebuia să dea un răspuns tot pe 3 iulie în privinţa celorlalte două centuri, WBC şi WBA, la altă categorie, mijlocie-mică. Americanul de 38 de ani nu şi-a apărat centura WBC la categoria mijlocie - mică din septembrie 2014, iar pe cea WBA tot la categoria mijliocie - mică, din septembrie 2013. Din acest motiv, conform regulamentelor internaţionale, un pugilist nu poate să deţină atît de mult timp o centură mondială fără să dea posibilitatea şi altor sportivi să lupte pentru ea.

Ca urmare a refuzului lui Mayweather fie să vacanteze centura WBO la categoria semimijlocie, fie să achite cei 200.000 de dolari către WBO, federaţia a decis să-l deposedeze de această ultimă centură. În aceste condiţii, cheia e tot la WBO, care va decide în scurt timp dacă centura WBO îi va fi acordată lui Timothy Bradley, cel care a câştigat recent centura WBO interimară, sau dacă centura lui Meayeather va rămâne vacantă, urmând ca Bradley să lupte pentru a deveni campion modial "plin" cu un aspirant obligatoriu.

Related

Sport 8038093241306458630

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item