Franţa impune măsuri de restricţionare a consumului de apă în mai multe zone din cauza secetei

Măsuri de restricţionare a consumului de apă au fost impuse în 30 de departamente afectate de secetă în regiunile Ouest, Sud-Ouest, Bourgogne şi Rhône-Alpes, iar în alte 34 de departamente sunt în curs alerte de secetă.

Măsurile au fost impuse de prefecturile din cele 30 de departamente cel mai afectate, în special Ouest, Sud-Ouest, Bourgogne şi Rhône-Alpes.
În alte 34 de departamente, persoanele fizice şi juridice sunt informate şi îndemnate să economisească apa, prin alerte de secetă.
Începând de joi seara, zonele cele mai afectate, adică cele în care s-a depăşit pragul de "alertă consolidată", se află în Loire-Atlantique, Vendée, Maine-et-Loire, Eure-et-Loir, Loiret, Vienne, Charente, Indre, Dordogne, Lot, Lot-et-Garonne, Tarn, Tarn-et-Garonne, Landes, Pyrénées-Atlantiques, Cantal, Lozère, Ardèche şi Saône-et-Loire.
În zonele aflate în "criză", prelevările de apă neprioritare sunt oprite, inclusiv cele în scopuri agricole. Doar prelevările prioritare sunt autorizate, adică acele care privesc sănătate, securitatea civilă şi salubritatea. În zonele aflate în "alertă consolidată", reducerea prelevărilor în scopuri agricole este superioară sau egală cu 50% din consumul normal, iar anumite prelevări pot fi interzise.

Related

Stiri & Articole 2165357979018432403

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item