Friptura de curcan cu rosii deshidratate

Ingrediente – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

  • 1 pulpa curcan (2,5 kg)
  • 4 fileuri ansoa in sare
  • 5 rosii deshidratate
  • 10 masline negre
  • 2 cartofi rosii medii
  • 6-7 rosii cherry
  • 1 lingura capere conservate in ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb demisec
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze salvie

Mod de preparare – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

  • Spalam pulpa de curcan si o stergem foarte bine.
  • Incalzim 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si adaugam pulpa de curcan. O frigem cate 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Scoatem pulpa din tigaie si o asezam pe un fund de lemn.
  • Adaugam restul uleiului intr-o tava de cuptor incapatoare.
  • Pudram pulpa cu sare (nu folosim prea multa sare. Caperele, rosiile, maslinele si fileurile de ansoa sunt suficiente pentru un gust sarat potrivit), piper si o ungem bine bine, pe toate partile cu un catel de usturoi curatat si usor zdrobit.
  • Asezam pulpa in tava, adaugam rosiile deshidratate taiate in mici bucatele, caperele spalate intr-un jet de apa rece, filuerile de ansoa pe care le spalam sub un jet de apa rece, rosiile cherry, cateii de usturoi necuratati, dar usor zdobiti, frunzele de salvie rupte in mici bucatele, maslinele usor intepate cu o scobitioare (daca sunt prea sarate, le desaram inainte) si vinul alb.
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 2 ore. Dupa 1 ora, intoarcem pulpa ce cealalta parte, acoperim din nou tava si o introducem in cuptor pentru inca o ora.
  • Dupa 2 ore, eliminam folia de aluminiu si rumenim friptura, cate 15 minute pe fiecare parte.
  • Dupa ce carnea de curcan este coapta, o scoatem din tava si o infasuram in folie de aluminiu (in acest fel carnea va deveni suculenta si foarte frageda) si o lasam sa se odihneasca astfel infasurata pentru 30 de minute.
  • Inclinam un pic tava si, cu ajutorul unei linguri, eliminam stratul de grasime lasat de carne.
  • Punem legumele (cu exceptia maslinelor) si sosul format intr-un vas si le pasam pana cand obtinem un sos fin si omogen.
  • Servim friptura cu acest sos si cu masline. 

Related

Culinar 8982309054485685547

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item