GREVA controlorilor de trafic aerian, încheiată după două ore

Şaptesprezece zboruri, dintre care 11 aterizări şi şase decolări, de pe Aeroportul Otopeni, au fost afectate, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, pe durata grevei controlorilor de trafic, a declarat Teo Postelnicu, din cadrul Biroului de Presă al aeroportului.

Controlorii de trafic aerian au încheiat greva de avertisment de două ore, iar zborurile de pe Aeropoertul "Henri Coandă" Otopeni amânate au fost reluate, angajaţii Romatsa atenţionând că dacă nu va fi încheiat contractul colectiv de muncă, se va putea ajunge la grevă generală.
Angajaţii Romatsa au asigurat, între orele 11.00 şi 13.00, doar o treime din activitate, în cele două ore în care au fost în grevă de avertisment fiind amânate mai multe zboruri.
Peste 150 de controlori de trafic aerian ai Romatsa, care nu erau de serviciu, au protestat în curtea instituţiei, ei reclamând faptul că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă.
Protestatarii au purtat tricouri albe imprimate în partea din faţă cu harta României, în culorile tricolorului, pe care scria "Unde este interesul naţional", iar în partea din spate scria, cu negru, "Distrugerea Romatsa?!". Aceştia au purtat şi insigne pe care scria "Noi suntem Romatsa".
Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat că 17 curse, respectiv 33% dintre cele care trebuiau să decoleze sau să aterizeze la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni, au fost oprite în prima oră de protest, iar în a doua oră, aproximativ 52% dintre zboruri au fost afectate de greva de avertisment.

Related

Stiri & Articole 592034703190103377

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item