Guvernul Turciei a impus restricţii elevilor privind difuzarea de conţinut pe Facebook şi Twitter

Guvernul turc a impus restricţii elevilor privind difuzarea de imagini şi opinii despre activitatea şcolară pe Facebook, Twitter şi alte site-uri de socializare, în contextul în care partidul musulman conservator al preşedintelui Recep Erdogan este criticat pentru îngrădirea libertăţii de exprimare.

Măsurile, propuse de Ministerul turc al Educaţiei, au intrat în vigoare după ce au fost publicate în Gazeta oficială pe 1 iulie.
În conformitate cu noile măsuri, elevii nu mai au voie să distribuie pe site-uri de socializare imagini din interiorul instituţiilor de învăţământ fără încuviinţarea profesorilor. În plus, este interzisă difuzarea de opinii care ar putea insulta colegi sau cadre didactice.
Elevii care vor fi surprinşi că au încălcat regulile riscă sancţiuni disciplinare care merg până la posibila exmatriculare.
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi formaţiunea sa islamo-conservatoare Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) au fost criticaţi în mai multe rânduri pentru impunerea de măsuri restrictive în mediile online, în principal pe site-uri de socializare.

Related

Stiri & Articole 527206878734587847

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item