Hațegan a fost promovat de UEFA printre cei mai buni arbitri din lume.

Ovidiu Hațegan (35 de ani) a fost promovat în categorie Elite Goup (cea mai importantă) de către Comisia de Arbitri de la UEFA, după ce forul european l-a monitorizat o perioadă mai lungă de timp.

Este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când ne putem lăuda că avem un arbitru în cea mai importantă clasă a arbitrilor, după Ion Crăciunescu.

Printre cei șapte arbitri care au fost atent monitorizați de cei de la UEFA a fost și Hațegan, care l-a avut mentor pe Vitor Melo Pereira (Portugalia). În aceste condiții, arădeanul are șanse extrem de mari de a fi inclus în lotul pentru Euro 2016, care va fi găzduit de Franța și unde România are șanse importante de calificare. 
Alături de Hațegan, au mai fost promovați Ivan Bebek (Croaţia),Serghei Karasev (Rusia), Szymon Marciniak (Polonia), Bas Nijhuis (Olanda), Daniele Orsato (Italia), Tasos Sidiropoulos(Grecia), Clement Turpin (Franţa).
Ovidiu Hațegan a devenit arbitru în anul 1996, când încă nu împlinise 16 ani, iar zece ani mai târziu promova în Liga I. În 2008 a devenit arbitru FIFA.

Related

Sport 6923640546451143415

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item