Indemnizaţiile sportivilor şi antrenorilor de lot olimpic, majorate cu sume între 600 şi 1.000 lei

Indemnizaţiile pentru sportivii de lot olimpic vor creşte cu până la 1.000 lei/ lună, iar nivelul indemnizaţiilor pentru antrenorii care le asigură acestora pregătirea va fi majorat cu până la 600 lei/ lună, în timp ce valoarea primelor pentru ambele categorii va fi de până la 1.500 lei.

Guvernul a actualizat, miercuri, prin hotărâre, cadrul normativ al măsurilor financiare din domeniul sportului de înaltă performanţă, majorând prima şi indemnizaţiile de lot olimpic pentru sportivi şi antrenori.
Valoarea primelor este de până la 1.500 lei şi se acordă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Nivelul indemnizaţiilor pentru sportivi creşte până la 1.000 lei/lună, iar nivelul indemnizaţiilor pentru antrenorii care asigură pregătirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridică până la 600 lei/lună. Aceste indemnizaţii se acordă pe perioada acţiunilor de pregătire sportivă şi a competiţiilor, la propunerea federaţiilor sportive naţionale de specialitate.
De asemenea, hotărârea de guvern prevede că membrii comisiilor şi colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR şi Ministerului Tineretului şi Sportului care au contribuit la obţinerea unor performanţe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiaţi cu premii individuale de până la 15.000 lei.
Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu va putea depăşi însă 25% din valoarea totală a premiilor acordate pentru un eveniment.

Related

Sport 9137404548910352600

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item