Lichiorul de cirese amare

Ingrediente
- 700 gr de cirese negre, cu samburi;
- 500 gr de zahar;
- 625 ml de vodca de buna calitate;
- 250 ml de brandy.

Mod de preparare a lichiorului de cirese :

Intr-un vas de sticla prevazut cu un capac ce se inchide etans, pune vodca, brandy-ul si zaharul, amestecand totul bine, pana cand cristalele se topesc complet. Apoi, taie fiecare cireasa neagra pe un segment mic, lasand samburele inauntru. Pentru aceasta operatiune este indicat sa porti niste manusi din latex, pentru ca ciresele amare pateaza pielea. Apoi, pune fructele in mixul obtinut anterior si inchide vasul cu capacul. 

De acum, vreme de doua saptamani, va trebui sa agiti zilnic borcanul, astfel incat ingredientele sa se amestece foarte bine si alcoolul sa preia aroma intensa a cireselor negre. 
Dupa aceea, timp de trei luni, nu mai trebuie sa misti borcanul, ci sa il lasi in camara, ferit de lumina si de caldura, pentru a se transforma in cea mai fina bautura.

Cand timpul a trecut, strecoara amestecul folosind cateva bucati de tifon si pune lichidul in sticle cu dop. 

Related

Culinar 8966275392313985285

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item