Lordul drogurilor”, vânat peste tot în Mexic după o evadare spectaculoasă

Spectaculoasa evadare a unuia dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din lume pune pe jar autorităţile din Mexic. Sute de poliţişti şi membri ai trupelor speciale au împânzit regiunea unde s-ar putea ascunde Joaquin Guzman. Oficialii americani s-au arătat iritaţi de neglijenţa autorităţilor mexicane, cu atât mai mult cu cât Washingtonul a cerut extrădarea periculosului infractor, care mai evadase o dată în 2001. Între timp, Joaquin Guzman a fost dat în urmărire internaţională, iar 18 angajaţi ai închisorii au fost puşi sub anchetă.


Potrivit autorităţilor, una dintre ieşirile tunelului ajungea chiar sub o cabină de duş. De acolo, Joaquin Guzman sau Piticul, aşa cum mai era cunoscut, a coborât în tunelul luminat şi prevăzut cu guri de ventilaţie. Acesta lega închisoarea de o clădire părăsită din apropiere.
Am descoperit o gaură care făcea legătura cu o ţeavă verticală de 10 metri, prevăzută cu o scară. De acolo se ajunge la un tunel de 1,7 metri înălţime şi cu un diametru de 70-80 de centimetri”, explică un oficial mexican, Alejandro Rubido.
În clădirea părăsită, autorităţile au descoperit un pat şi mai multe haine de schimb.
Este cea de-a doua evadare a traficantului de droguri dintr-o închisoare de maximă securitate. El a fost prins, anul trecut, într-o staţiune estivală. Atunci, autorităţile americane au cerut extrădarea lui tocmai pentru a evita o altă posibilă evadare, însă au fost refuzate.
Această a doua fugă a lui Joaquin Guzman pune într-o lumină foarte proastă statul mexican.
Considerat cel mai periculos traficant de droguri din Mexic, Joaquin Guzman este liderul cartelului Sinaloa, cel mai important din această ţară. Averea sa este estimată la un miliard de dolari. 

Related

Stiri & Articole 3804736159710364027

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item